Conferință în viitorul Muzeu al Vieții Transilvane


În data de 11 septembrie 2015, Alexandru Popa a ținut o prezentare despre „Prospecțiunile arheologice de pe limesul de est al Daciei romane și relevanța acestora pentru reconstrucția landșafturilor de către arhitecți”.
Prezentarea a fost ținută la Micloşoara, jud. Covasna în cadrul unui curs de restaurare a clădirilor de patrimoniu, organizată de Fundaţia Kálnoky în parteneriat cu INTBAU (International Network for Traditional Building, Architecture & Urbanism) Scandinavia. Iniţiativa unei asemenea conferinţe i-a aparţinut celor doi organizatori, Arne Sødal şi Audun Engh din Norvegia.
În prezentarea sa, directorul de proiect Alexandru Popa a vorbit despre metodele principale folosite în trecut şi în prezent în proiectul nostru în vederea identificării siturilor de epocă romană – castre, vile, drumuri etc., încă ascunse sub pământ în Transilvania. Firul roşu al prezentării poate fi considerat rolul activităţilor interdisciplinare în cercetarea modernă, exemplificate de prezentator pe baza cercetărilor sale de teren de la Baraolt, din imediata apropiere a locului unde a avut loc evenimentul.












Alexandru Popa printre participanţii şi organizatorii cursului de la Micloşoara